top of page

För komplett lista, ladda ner broschyr HÄR

!

JONGLERAR

MED SJU

BOLLAR

!

SVENSK

MÄSTARE I

ENHJULINGS-

HOCKEY

!

REKORD FRÅN

RUBIKS KUB SM:

21:02 s

TJÄNSTER

jonglering.png

JONGLERING

enhjuling.png
eld.png

ENHJULING

ELD

stylto.png
diabolo.png
fiol.png
Untitled-1.png

STYLTOR

LJUS

MUSIK

LEKSAKER

RESUMÉ

CIRKUS

 

Jonglör och scenkonstnär som försett stora och små scener med cirkusunderhållning sedan -98. Trixandet började med diabolos, bollar och käglor innan farligare rekvisita som eldfacklor, knivar och lysande objekt kom in bilden. Balanskonster med enhjulingar, styltor och rola-bola är också ofta en del av showen. Utbildad i scenkonst motsvarande ett år vid Stockholms konstnärliga högskola och varit artist i projekt med stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämden och Musikverket. Nu aktuell med bl. a. Frank Martinis 20-talsshower á la Great Gatsby.

MUSIK

 

Violinist sedan fem års ålder som gjorde sitt första solistframträdande som sjuåring, till Dalasinfoniettan. Upplärd i Dalarna via Suzukimetoden har det musicerats framförallt klassiskt och folkmusik. Sju utlandsturnéer, tretton musikstipendier och tio plus år med symfoniorkesterspel har det hunnit bli. Numera flitig musikant i Orkester filialen, tillsammans med mina systrar, tillika riksspelmän, på högtider i kyrkor eller spelandes handflöjt på udda ställen. Utbildad motsvarande ett års studier vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

 

TEKNIK

Civilingenjör i kemiteknik från Lunds tekniska högskola som gjorde utbytesstudier vid University of British Columbia i Vancouver, Kanada innan utfört examensarbete vid Haldor Topsoe A/S i Köpenhamn. Har sedan dess bedrivit verksamhet genom Lunds universitets företagsinkubator VentureLab,  varit entreprenör för startupfabriken Antler och konsultat för två olika firmor. Även undervisat i matematik och numerisk analys vid Kungliga tekniska högskolan. Därefter också blivit utbildad till yrkesofficer vid Militärhögskolan Karlberg.

Sommargotlänning, dalmas och sjöstadsbo född i Västergötland.

Växte upp i Dalarna med folkmusik och vinteridrott. Åker således Vasaloppet och klär i folkdräkt till midsommar. Kanske ingen slump att en gick under smeknamnet masen.

 

Många år i IBF Falun gav en gedigen skolning i innebandy som kom till nytta när ett enhjulingshockeylag grundades, coachades och anfördes till att bli tvåfaldiga svenska mästare. Andra sportsliga meriter är som bäst ett 10 km officiellt löparlopp avklarat på tiden 00:38:12 eller att på Svenska mästerkapen i Rubik's kub ha löst en 3x3x3 standardkub på 21 sekunder.

Första jobbet efter naturvetenskaplig linje på gymnasiet blev rederiförsäkringsmäkleri på Kungsholmen följt av värnplikt innan universtitetsstudierna påbörjades.

bottom of page